Prima pagină > EXCLUSIV TV > Crucea Roșie Petroșani – Demostrație-spectacol de prim ajutor al accidentaților

Crucea Roșie Petroșani – Demostrație-spectacol de prim ajutor al accidentaților

11128414_870211313014984_482478846_nZiua Internațională a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii este urmată de o săptămână de acțiuni susținute de subfiliale din toată țara. La Petroșani, echipa de voluntari-tineret a intrat mult mai repede în acest ritm accelerat de ajutorare, instruire, susținere și informare a populației.

Pacieții Secției Cardiologie a Spitalului de Urgență au avut o surpriză plăcută când tinerii au umplut saloanele și le-au oferit de flori și fructe. Apoi, două doamne – Silvia Gherasim și Floarea Răzvan -, de la Centrul de bătrâni din Dărănești, vor fi sărbătorite cu ocazia zilelor onomastice alături de internii centrului.

La fel se va întâmpla și la Centrul de Zi, unde copiii vor avea parte de momente festive cu surprize pentru cei ce li se serbează ziua de naștere. Marți, 12 mai, în Parcul Carol Schreter, Crucea Roșie din Petroșani a organizat o amplă demonstrație de acordare a primului ajutor în caz de accidente la care vor participa elevi de la școli generale și licee din municipiu, după care va urma o campanie intensă de informare despre ce este și ce rol are Crucea Roșie în viața noastră, în societate în general. Săptămâna ”programată” se va încheia cu o acțiune umanitară la Grădinița din Dărănești. Copiilor de aici li se vor oferi pachete cu îmbrăcăminte și alimente, dar nici familiile nevoiașe din preajmă, din partea de jos a Coloniei Bosnea, nu au fost uitate. Felicia Vitan este noul director al subfilialei Crucea Roșie Petroșani, o tânără discretă, dar extrem de ambițioasă, face voluntariat de când era copil, iar la Petroșani activează de peste trei ani.

”Avem 60 de voluntari, din care cu activitate zilnică sau săptămânală sunt 20 de maturi și tineri entuziaști. Săptămânal avem câte o acțiune de amploare, pe lângă cele de ajutoarare zilnică sub diverse forme funcție de nevoile oamenilor aflați în dificultate. Urmează să instruim și să formăm 100 de copii, de la Liceul economic ”Hermes” și Scoala nr. 7 din Petroșani, care să știe să acționeze în situații de dezastru. Vom continua, tot în această lună cu Sanitarii pricepuți, apoi cu un așa-zis târg, cu scop caritabil, de obiecte confecționate de copiii de la Școala 7 și de voluntari, iar de 1 iunie, o grupă de copii vor avea parte de o excursie la Cabana Retezat, cu trasee prestabilite, cu masa aferentă, dar și cu jucării” – a declarat Felicia Vitan, director Crucea Roșie Petroșani.

Luminiţa ANDRONACHE

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: