Prima pagină > EXCLUSIV TV > La Petroşani, resursele comunităţii se întorc în evenimentele importante din viaţa comunităţii

La Petroşani, resursele comunităţii se întorc în evenimentele importante din viaţa comunităţii

primaria petrosaniProiectele comunităţii locale din municipiul Petroşani au avut parte întotdeauna nu doar de atenţia autorităţilor administraţiei locale, ci şi de susţinerea – inclusiv, sau mai ales – financiară a acestora. Aceleaşi considerente au stat la baza votului unanim pe care consilierii locali l-au acordat şi la şedinţa ordinară a lunii aprilie, în care au aprobat o serie de proiecte care prevăd alocarea de resurse fiananciare pentru susţinerea unor activităţi culturale sau sportive ori pentru achitarea unor obligaţii legale ce decurg din statutul de asociat al Consiliului local Petroşani în diverse proiecte de ordin edilitar-gospodăresc.

Astfel, în calitate de membru al asociaţiei intracomunitare ADI care se va ocupa de „Sistemul Integrat de Gestionare a Deşeurilor din Judeţul Hunedoara”, municipalitatea din Petroşani – la fel ca toate celelalte unităţi administrative locale din judeţul Hunedoara – are obligaţia de a depune o cotizaţie anuală de 1 leu pentru fiecare dintre cetăţenii oraşului. În acest sens, Consiliul local Petroşani a aprobat virarea sumei de 43.901 lei către autoritatea de gestionare a proiectului privind managementul deşeurilor din judeţul Hunedoara, drept cotizaţie a celor 43.901 locuitori aflaţi în evidenţele statistice oficiale ale Petroşaniului.

În altă ordine de idei, în perspectiva organizării în municipiul Petroşani a unei noi ediţii a Concursului Naţional de Gimnastică Aerobică “Cupa Parâng”, ajuns la cea de-a IX-a ediţie, Consiliul local Petroşani, în calitate de co-organizator, alături de Clubul Copiilor şi Elevilor, a decis să aprobe suma de 7.000 de lei pentru organizarea în bune condiţii a acestui eveniment sportiv care aduce Petroşaniul pe harta naţională a evenimentelor sportive de excepţie. Concursul va avea loc la Petroşani, pe scena Teatrului “I.D. Sîrbu” în perioada 22-23 mai 2015.

O altă finanţare generată de performanţele sportive ale tinerilor din Petroşani a fost aprobată pentru susţinerea echipelor de rugby de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” în vederea participării la finala naţională a Olimpiadei Sportului Şcolar.

Tot pentru organizarea unor evenimente destinate copiilor, Consiliul local a aprobat alocarea sumei de 60.00 de lei. Banii vor fi utilizaţi pentru acoperirea tuturor cheltuielilor ocazionare de evenimentele care vor marca aniversarea zilei de 1 Iunie – Ziua Copiilor, la Petroşani. În plus, potrivit unui frumos gest asumat de autorităţile locale din Petroşani, toţi copiii aflaţi aflaţi în evidenţele Serviciului de asistenţă socială (copii aflaţi în plasament, minori cu handcap grav etc.) sau ai altor organizaţii de ocrotire a copiilor, dar şi cei aflaţi în evidenţele grădiniţelor şi şcolilor generale din municipiul Petroşani vor primi câte o cutie de ciocolată cu ocazia “Zilei Copilului”.

Considerat drept un proiect de maximă importanţă, proiectul european la care Şcoala gimnaziană nr. 7 din Petroşani este partener şi în care este vizată stoparea fenomenului abandonului şcolar, pe fondul problemelor din familiile cu părinţi care lucrează în străinătate, a obţinut, fără rezerve, finanţarea cotei de 2% prevăzută de lege în calitate de coparticipant. În acest sens, consilierii locali au dispus alocarea sumei de 16841,20 lei pentru acoperirea costurilor de execuţie ale proiectului multinaţional “Stop abandonului şcolar” în care este cuprinsă şi Şcoala gimnazială nr. 7 Petroşani.

În fine, dincolo de alte finanţări pentru diverse programe şi proiecte de interes cetăţenesc, un alt eveniment important din viaţa comunităţii lcoale din municipiul Petroşani a fost aprobat şi de Consiliul local. Acesta vizează organizarea unei noi ediţii a frumoasei manifestări care marchează “Ziua Familiei” Eveniment izvorât din platforma Pro Urbis şi organizat de autorităţile locale de la Petroşani în parteneriat cu Asociaţia Casa Pro Urbis, “Ziua Familiei” prilejuieşte şi în acest an întâlnirea comunităţii cu cei care au reuşit să atingă performanţa aniversării de 50 de ani de căsătorie. Alte 20 de cupluri de acest fel din municipiul Petroşani vor fi premiate, în cadrul acestui eveniment, care va avea loc pe 15 mai. În acest sens, Consiliul local a aprobat suma de 11.500 de lei pentru organizarea în bune condiţii a evenimentului şi pentru asigurarea fondului de premiere.

“Toate aceste sume alocate de Consiliul local pentru diverse evenimente care sunt deja tradiţionale în viaţa comunităţii noastre, nu fac altceva decât să demonstreze că suntem o comunitate solidară, o comunitate cu oameni capabili să-şi întindă unii altora o mână, şi la nevoie, dar şi în momentele de bucurie. Nimic din ceea ce se întâmplă în oraşul nostru nu ne este indiferent şi, cu atât mai mult, este o mare plăcere şi deseori o onoare deosebită pentru administraţia locală, să poată fi parte a unor asemenea momente de excepţie”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani.

Lucian ISPAS

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: