Prima pagină > EXCLUSIV TV > În comunitatea Vulcanului se zideşte cu inima

În comunitatea Vulcanului se zideşte cu inima

micu iconar3Atunci când într-o comunitate, pilonii sociali ai educaţiei, religiei şi administraţiei conlucrează pentru binele oamenilor, lucruri măreţe prind viaţă sub ochii noştri. Aşa se întâmplă, spre exemplu, la Vulcan, unde din parteneriatul Primăriei şi Consiliului local cu Asociaţia Creştină “Axion Estin” care funcţionează sub patronajul Bisericii “Sfinţii Români” păstorită de preotul Zgârcea Mănăsuc, prin eforturile conjugate ale autorităţilor şi comunităţii de credincioşi, vechea şcoală din Dealu Babii a fost nu doar salvată de la distrugere, ci a devenit un veritabil centru de educaţie pentru copiii Vulcanului.

“Minunea” a fost posibilă în mai puţin de un an, timp în care oameni cu suflet şi-au unit forţele în jurul acestui ţel şi, cu inima, dar şi cu braţul, au zidit la Dealu Babii un aşezământ educaţional de excepţie. Evenimentele au fost rememorate anul acetsa la cea de-a doua ediţie a spectacolului caritabil “Zideşte cu inima” organizat de Asociaţia Axion Estin la Vulcan. Dincolo de recitalurile artistice apreciate la scenă deschisă de publicul care a umplut sala Cinematografului din Vulcan, cei prezenţi au putut admira (şi chiar achiziţiona) roadele muncii copiilor care au subscris actului educaţional derulat sub egida Asociaţiei Axion Estin. Astfel, zeci de icoane pe sticlă, pictate cu migală, talent şi credinţă de copiii care au participat la concursul “Micul iconar” au fost prezentate la ineditul vernisaj care a avut loc la ediţia din acest an a evenimentului caritabil “Zideşte cu inima”. Misiunea juriului nu a fost deloc una uşoară. După îndelungi deliberări, a fost stabilită şi o ierarhie a picturilor premiate în acest an. Aceasta arată în felul următor:
micul iconar1* Categoria 6-10 ani:
Premiul I – SUCIU AMELIA (Şcoala gimnazială nr. 4 Vulcan);
Premiul II – ORBAN MARIA (Şcoala gimnazială nr. 4 Vulcan);
Premiul III – HODĂIAN ANDREI (Şcoala gimnazială nr. 5 Vulcan);
Menţiune – MATAC DELIA (Şcoala gimnazială nr. 6 Vulcan) şi BLAJ SIMONA (Şcoala gimnazială nr. 5 Vulcan);
* Categoria 11-14 ani:
Premiul I – PREDATU ANCA GABRIELA (Clubul Copiilor şi Elevilor Vulcan);
Premiul II – KRAUSZ ELIZA (Şcoala gimnazială nr. 4 Vulcan);
Premiul III – MUNTEANU SIMONA (Clubul Copiilor şi Elevilor Vulcan);
Menţiune – BUGIULESCU ALEXANDRU (Şcoala gimnazială nr. 6 Vulcan) şi MUŞAT ANDRADA (Şcoala gimnazială nr. 4 Vulcan).

“Am reuşit să demonstrăm şi de data aceasta că acolo unde interesul nostru se îndreaptă spre susţinerea copiilor, spre educaţie, spre religie, fiecare dintre noi suntem câştigători. În primul rând, câştigul este al acestor copii minunaţi şi talentaţi, care sunt viitorul comunităţii noastre şi de educaţia cărora depinde cum va arăta, peste ani, Vulcanul nostru. În al doilea rând, comunitatea noastră, pentru că se poate bucura de rodul muncii copiilor şi nepoţilor. Şi în al treilea rând, fiecare dintre noi, cei care am achiziţionat aceste frumoase icoane pe sticlă. Împreună am reuşit, cu inima şi cu fapta, să mai ridicăm un etaj din zidul care ne uneşte”, a declarat primarul Gheorghe Ile.

Tiberiu VINŢAN

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: