Prima pagină > EXCLUSIV TV > Municipalitatea din Petroşani este pregătită pentru dezvoltarea de noi proiecte europene

Municipalitatea din Petroşani este pregătită pentru dezvoltarea de noi proiecte europene

paula dragos“Caravara fondurilor europene”, eveniment organizat de Agenţia de Dezvoltare Regională ADR Vest Timişoara în scopul prezentării noilor oportunităţi de finanţare prin fonduri europene a proiectelor de dezvoltare locală, a ajuns săptămâna trecută şi în judeţul Hunedoara. La evenimentul organizat la Deva, Primăria municipiului Petroşani a fost reprezentată de directorul executiv Paula Dragoş şi de şeful Compartimentului de Integrare-Dezvoltare, Mihaela Curelea.

În cadrul unui interviu televizat, Paula Dragoş ne-a declarat că municipalitatea de la Petroşani este deja pregătită în vederea accesării de noi fonduri europene, pe majoritatea axelor de dezvoltare disponibile în exerciul bugetar european 2014-2020. “În mare parte, noi deja suntem pregătiţi pentru accesarea fondurilor europene pe cele mai multe din axele disponibile. Aşteptăm ghidurile de finanţare, care vor apărea probabil în cel mult două luni, după care vom începe depunerea de proiecte”, a declarat Paula Dragoş.

Cel mai important proiect pe care-l vizează, în acest sens, autorităţile locale de la Petroşani este cel legat de reabilitatea termică şi estetică a blocurilor de locuinţe. În acest sens, directorul executiv Paula Dragoş avertizează că nu doar Primăria, ci şi asociaţiile de proprietari şi cetăţenii intersaţi de accesarea acestor fonduri trebuie să fie pregătiţi, având în vedere caracteristicile de ordin tehnic şi financiar ale acestui gen de investiţii, care pot beneficia de o cotă de
co-finanţare de maxim 60%.

În altă ordine de idei, am aflat că, pentru exerciţiul bugetar european 2014-2020 municipalitatea din Petroşani intenţionează să depună proiecte astfel încât să-şi reconfirme statutul obţinut în perioada 2008-2014, când s-a clasat în topul localităţilor din regiunea Vest care au accesat fondurile europene de dezvoltare. “Faţă de perioada anterioară, lucrurile sunt acum ceva mai provocatoare, având în vedere că, pentru desemnarea proiectelor câştigătoare nu se mai merge pe sistemul “primul venit, primul servit”, ci va avea loc o sesiune de depunere de proiecte, după care toate proiectele declarate eligibile vor fi evaluate în cadrul unui concurs de dosare, urmând a se decide care dintre ele vor fi finanţate”, a explicat Paula Dragoş.

Tiberiu VINŢAN

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: