Prima pagină > EXCLUSIV TV > Strategie durabilă cu bani europeni pentru oraşul Uricani

Strategie durabilă cu bani europeni pentru oraşul Uricani

WP_20150518_003Oraşul Uricani face parte din cele 100 de localităţi din România, partenere ale Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, care vor avea parte de o Strategie de Dezvoltare Durabilă realizată în cadrul unui program finanţat de Uniunea Europeană.

În cursul săptămânii trecute, la Uricani a fost prezent expertul guvernamental al acestui proiect, Rodica Niţă. Aceasta a avut o serie de întâlniri preliminare cu autorităţile locale din oraşul Uricani, cu reprezentanţi ai mediului de afaceri dar şi cu locuitori ai comunităţii locale de la Uricani, invitaţi cu toţii să participe la elaborarea “Strategiei de Dezvoltare Durabilă a oraşului Uricani”.

„Uricaniul are şansa de a face parte din cele 100 de localităţi din România selectate în acest proiect al Ministerului Dezvoltării Regionale care, în perioada mai-octombrie 2015, vor beneficia de suport de specialitate în vederea elaborării unei strategii de dezvoltare durabilă, în baza căreia vom putea atrage alţi bani europeni pentru implementarea proiectelor de dezvoltare locală, în anii următori”, explică Dănuţ Buhăescu, primarul oraşului Uricani.
„În cadrul acestui proiect, MDRAP încearcă să-şi contureze un Plan de măsuri de dezvoltare durabilă care să aibă la bază necesităţile reale ale comunităţilor locale. Încercăm, în această primă etapă de derulare a proiectului nostru, să culegem din teritoriu informaţiile cu privire la nevoile de dezvoltare ale oraşelor. După terminarea procesului de stabilire a obiectivelor şi elaborarea unei strategii de dezvoltare se va trece la următorul pas şi anume implementarea acesteia. Comunitatea locală joacă astfel un rol important în implementarea cu succes a unei strategii de dezvoltare, fiind de altfel principalul beneficiar al acesteia”, a declarat, la rândul ei, expertul Rodica Niţă, care a precizat că documentul urmează a fi elaborat până la finele acestui an.
Tiberiu VINŢAN

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: