Prima pagină > EXCLUSIV TV > Copii din Vulcan şi Aninoasa au făcut artă din deşeuri reciclabile

Copii din Vulcan şi Aninoasa au făcut artă din deşeuri reciclabile

Peste 350 de copii de clasa a III-a de la şcolile din Vulcan şi Aninoasa au participat anul acesta, la cea de-a V-a ediţie a proiectului educaţional “ne învaţă şcoala să colectăm selectiv”. Aceştia au demonstrat, la finalul celor 12 săptămâni, că ştiu nu doar cum se colectează deşeurile reciclabile, dar şi cum acestea se pot transforma, cu puţină imaginaţie şi ceva mai mult talent, în adevărate opere de artă.

“Am văzut la Vulcan foarte multe lucruri inedite, confecţionate din deşeuri reciclabile de elevii. Constat că mesajul colectării selective a ajuns atât la cei mici, cât şi la familiile lor, lucru benefic pentru municipiul Vulcan, pentru că treptat vom începe să trăim într-un oraş mai curat. Obiectivul principal al acestui proiect educaţional a constat tocmai în educaţia ecologică în rândul segmentului tânăr şi implicarea acestora, sub coordonarea profesorilor, în astfel de programe care îi determină pe elevi să fie responsabili”, a declarat Cristian Merişanu, viceprimarul municipiului Vulcan.

Despre raţiunile care au determinat iniţierea acestui proiect, dar şi despre succesul pe care-l are în comunitate, ne-a vorbit şi directorul general al Pregoterm Vulcan, Marius Danci. “Derulăm deja de 5 ani acest proiect, în parteneriat cu Primăria Vulcan, Primăria Aninoasa şi Ecorom Ambalaje Bucureşti. El este este curpins în aria curriculară a clasei a treia la materia „Cunoaşterea Mediului” şi presupune 6 lecţii de educaţie ecologică desfăşurate timp de 12 săptămâni. Importanța acestui proiect în educaţia copiilor şi a populaţiei este evidentă. Toată lumea ştie că cei care dau un exemplu adulţilor în ceea ce privește colectarea selectivă sunt copiii iar astfel, prin exempul lor, fiecare familie cunoaşte şi începe să aplice un mod corect de selectare a deşeurilor. Copiii au primit cu entuziasm acest program şi anul acesta, au demonstrat că înţeleag atât modul tehnic în care se face reciclarea, unde şi cum ajung materialele reciclate de ei, dar mai ales necesitatea acestui mod european de depunere a deşeurilor casnice”, spune directorul Pregoterm Vulcan, Marius Danci.

La final, cele câteva sute de machete realizate din deşeuri reciclabile de copiii participanţi la acest proiect şi prezentate chiar în hala care în care funcţionează staţia de sortare a deşeurilor din municipiul Vulcan au fost jurizate, iar cele mai bune creaţii au fost răsplătite cu premii. Anul acesta, cele mai bune şcoli s-au dovedit a fi Şcoala gimnmazială nr. 6 Vulcan, Şcoala “Theodora Lucaciu” din Vulcan şi Şcoala “Sfânta Varvara” din Aninoasa.

Drept recompensă pentru participarea la proiect şi pentru implicare, toţi elevii au fost premiaţi de către Pregoterm Vulcan, iniţiatorul acestui inedit proiect educaţional, cu premii originale, constând din rechizite făcute chiar din materialele reciclabile.

Tiberiu VINŢAN

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: