Prima pagină > EXCLUSIV TV > Petroşani, o comunitate care evoluează şi datorită respectului autorităţilor pentru cei mai valoroşi oameni ai urbei

Petroşani, o comunitate care evoluează şi datorită respectului autorităţilor pentru cei mai valoroşi oameni ai urbei

Conştient de faptul că o comunitate se dezvoltă nu doar din voinţa administratorilor săi, ci din performanţele profesionale şi calitatea morală a personalităţilor sale, primarul Tiberiu Iacob Ridzi a făcut un frumos obicei din dorinţa de a-i aduce în atenţia opiniei publice, an de an, cu ocazia ceremoniei festive de deschidere a “Zilelor oraşului” pe oamenii de valoare ai acestui oraş.

Aşa s-a înbtâmplat şi în acest an, când la festivitatea oficială de deschidere a „Zilelor Municipiului Petroşani”, primarul Tiberiu Iacob Ridzi a înmânat o serie de distincţii pentru personalităţi publice locale şi pentru echipa Consiliului local Petroşani.
De aceste aprecieri publice
s-a bucurat, în primul rând, apreciatul dr. Adrian Marius Sora, medic neurochirug la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, distins cu titlul de Cetăţean de onoare al municipiului Petroşani, pentru întreaga sa activitate profesională, pusă în slujba ajutorării cetăţenilor din Valea Jiului, dar şi pentru înaltele sale calităţi morale. „Este o distincţie care mă onorează, o distincţie la care, în urmă cu 15 ani, când am venit la Petroşani cu gândul că voi sta un pic şi voi pleca mai departe, nici nu îndrăzneam să mă gândesc. Această onoare pe care mi-a făcut-o comunitatea Petroşaniului mă obligă acum şi mai mult şi sper să mă pot ridica la înălţimea calităţii care mi-a fost atribuită şi pentru care vă mulţumesc”, a declarat dr. Adrian Marius Sora.

Venerabilul notar public Nicolae Gherghin a primit, la rândul său, din partea autorităţilor de la Petroşani, titlul de Cetăţean de onoare al Petroşaniului, pentru întreaga sa activitate profesională şi pentru meritele deosebite avute în viaţa comunităţii locale. „Se împlneşte o jumătate de secol de când am devenit cetăţean al Petroşaniului. Între timp, am activat 10 ani ca magistrat, 20 de ani ca notar de stat şi alţi 20 de ani ca notar public. Multumesc celor care au apreciat această activitate a mea, pe care cred că am
făcut-o cu pasiune, responsabilitate şi respect pentru oameni”, a declarat, emoţionat, notarul Nicolae Gherghin.

În fine, un al treilea titlu de Cetăţean de onoare al municipiului Petroşani a revenit unui economist de excepţie, „adoptat” la rândul său de comunitatea locală a Văii Jiului în urmă cu 25 de ani, economistul Ion Chirigiu. Fost dascăl, în prezent bancher, director regional al Banc Post pentru judeţele din Sud-Vestul României, Ion Chirigiu a fost recompensat de Consiliul local Petroşani cu titlul de Cetăţean de onoare tocmai pentru întreaga sa activitate precum şi pentru calităţile profesionale deosebite. „Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au observat şi au apreciat cariera mea profesională,
acordându-mi acest titlu care mă obligă să fac mult mai mult pentru această frumoasă comunitate a municipiului Petroşani”, a declarat Ion Chirigiu.

Primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi a acordat în acest an câte o distincţie specială, constând într-o medialie personalizată cu însemnele municipalităţii, membrilor Consiliului local al municipiului Petroşani din prezenta legislatură. „Un calcul sumar ne arată că, din 2012 şi până în prezent, la Petroşani au fost votate peste 1500 de hotărâri de Consiliu local, care constituie instrumentele pentru coordonarea activităţii administraţiei publice locale. Dincolo de această cifră, relevant este faptul că niciuna dintre aceste hotărâri nu a fost atacată de Prefectură pe considerente de legalitate, fapt care demonstrează că avem un Consiliu local responsabil şi foarte bine pregătit. Am vrut, prin instituirea acestei medalii, să aduc în atenţia comunităţii noastre rolul important pe care consilierii locali în au în tot ceea ce facem pentru bunul mers al comunităţii şi pentru dezvoltarea oraşului nostru. Le mulţumesc tuturor pentru activitatea lor şi pentru sprijinul constant pe care mi l-au acordat în conducerea administraţiei locale din oraşul nostru”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani.

Medaliile de onoare au fost înmânate consilierilor locali: Blag Daniel Cantemir, Butulescu Valeriu, Ciuică Petrişor, Cornea Claudiu Lucian, Drăgoescu Petru, Durbacă Eusebiu Bebi, Grigoriu Lavinia Elena, Iliaş Nicolae, Lupu Constantin, Mârza Florin, Muntean Lucica Dina, Nicolae Florin, Niţă Dorina Veronica, Pascu Viorel, Postolache Costel, Rad Mihail Marius, Rus Ioan, Sipeţan Leodor Marcel, Toma Ion, Avrămescu Sorin, Lăutaru Alexandru, Pop Tiberiu Emeric, Stepan Nicu Daniel, chiar dacă din considerente mai mult sau mai puţin motivate, nu toţi au fost prezenţi la festivitatea de la Petroşani.

Tiberiu VINŢAN

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: