Prima pagină > EXCLUSIV TV > Senatorul Haramalabie Vochiţoiu are veşti bune pentru români de la Parlament

Senatorul Haramalabie Vochiţoiu are veşti bune pentru români de la Parlament

vochitoiu cu sandaFinalul lunii mai a consemnat, în plan politic, la Petroşani, un nou moment de bilanţ al activităţii parlamentare prezentate de senatorul Haralabie Vochiţoiu. Acesta a organizat o conferinţă de presă, în debutul căreia a înmânat mai multe diplome de aniversare pentru rezerviştii militari din Valea Jiului şi din județul Hunedoara, semnate de însuși generalul cu 4 stele, domnul Gabriel Oprea, Președinte UNPR, Viceprim-ministru și Ministrul Afacerilor Interne. “A fost o onoare să mă pot adresa, cu ocazia „Zilei Rezervistului Militar, în numele UNPR, tuturor celor care au îmbrăcat, cu onoare și demnitate, uniforma Armatei Române, asumându-și cu determinare un destin aparte, acela al slujirii țării”, a declarat Haralambie Vochiţoiu.

Tot în cadrul acestei Conferințe de presăsenatorul de Valea Jiului a adus în atenţia opiniei publice şi câteva aspecte de ordin legislativ, considerate drept extrem de importante pentru Valea Jiului:

1. Primul se referă la inițierea unui Proiect legislativ privind modificarea și completarea Legii minelor, prin care huila să fie recunoscută ca resursă minerală de interes strategic. Acest proiect răspunde necesității obiective de a oferi continuitate și utilitate pentru sectorul minier din Valea Jiului și de a susține securitatea energetică a României prin oferirea unei alternative pentru sursele de energie regenerabile.

2. Un alt aspect este legat de Proiectul de lege prin care îmi doresc să reparăm un adevăr istoric. Săptămâna trecută am avut o întrevedere cu domnul Constantin Dobre, liderul minerilor greviști de la Lupeni, din 1977, alături de care am pus bazele notei de fundamentare ale acestui proiect de lege care să ateste că Lupeni `77 a fost o mișcare antitotalitară și anticomunistă.

3. Necesitatea înființări la Petroșani, a unui punct de lucru permanent al CAS Hunedoara. Distanța de la Deva unde este sediul CAS Hunedoara și municipiul Petroșani este de 100 km. Pentru a veni în întâmpinarea solicitărilor asiguraților din zona Văii Jiului și pentru ca aceștia să nu facă deplasări multiple la sediul CAS Hunedoara, înființarea acestui punct de lucru permanent este mai mult decât necesară. Am făcut primele demersuri în acest sens și așteptăm un răspuns oficial din partea domnului Nicolae Bănicioiu, Ministrul Sănătății și din partea domnului Vasile Ciurchea, Președintele CNAS.

4. „Primul loc de muncă”, proiectul legislativ inițiat pentru tineri și care se află în căutarea primului „job” a primit aviz favorabil, în Senatul României, din partea: Consiliului Legislativ, Consiliului Economic şi Social și din partea Comisiei pentru buget, finanțe, activitate bancară şi piaţă de capital.

Toate acestea, în opinia senatorului Vochiţoiu reprezintă tot atâtea veşti bune pentru români.

Tiberiu VINŢAN

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: