Prima pagină > EXCLUSIV TV > Petroşaniul îşi completează Strategia de dezvoltare pentru a atrage noi fonduri europene

Petroşaniul îşi completează Strategia de dezvoltare pentru a atrage noi fonduri europene

tibi iacob“Existenţa unui Plan Strategic de Dezvoltare pe termen mediu şi lung, care să fie adaptat nevoilor şi resurselor comunităţii noastre, este o condiţie obligatorie şi în ceea ce priveşte atragerea fondurilor europene din actualul exerciţiu financiar european”, a declarat primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi, în cadrul unei conferinţe de presă.

În acest sens, în luna iunie, vor avea loc o serie de consultări publice prin intermediul cărora autorităţile publice locale încearcă să afle chiar de la cetăţeni care sunt propunerile acestora în ceea ce priveşte necesităţile investiţionale din anii următori. Propunerile de dezvoltare a comunităţii locale din Petroşani pot fi înaintate de cetăţeni până la data de 30 iunie, urmând a fi ulterior analizate punctual şi, mai apoi, validate drept proiecte de interes public local şi incluse în Planul de Dezvoltare Locală a municipiului Petroşani pentru perioada 2014-2020.

Mai mult, în aceste zile, consilierii locali ai municipiului Petroşani vor fi prezenţi în cartiere pentru a culege aceste informaţii de la cetăţeni. În acest scop, Petroşaniul a fost împărţit în 5 mari zone de acţiune, în care se vor deplasa grupuri de consilieri locali. Aceste zone de interes sunt: Zona 1 – Dărăneşti, Maleia, Peştera Bolii; Zona 2 – Maleia, Slătinioara, inclusiv partea spre masivul Parâng; Zona 3 – Colonie, Dâlja mare; Zona 4 – Slătinioara, pârâul Staicului, inclusiv Dâlja Mică; Zona 5 – Pârâul Staicului, intersecţia cu Aninoasa, inclusiv Sălătruc.

Odată cu definitivarea propunerilor privind completarea Strategiei de dezvoltare durabilă a municipiului Petroşani, noul Plan de Dezvoltare Locală va fi aprobat de Consiliul local, iar documentul va constitui baza pentru elaborarea viitoarelor proiecte de investiţii pentru care autorităţile locale de la Petroşani speră să obţină importante resurse financiare nerambursabile în cadrul proiectelor derulate de Uniunea Europeană.

Lucian ISPAS

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: