Prima pagină > EXCLUSIV TV > Au venit bani de la bugetul de stat pentru câteva investiţii importante din municipiul Petroşani

Au venit bani de la bugetul de stat pentru câteva investiţii importante din municipiul Petroşani

tibi iacobBugetul local al municipiului Petroşani a fost suplimentat cu peste 1,3 milioane de lei prin alocarea de fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice Locale. Banii au fost acordaţi ca urmare a semnării unor contracte de finanţare pentru o serie de proiecte pentru care administraţia locală de la Petroşani a făcut mai multe demersuri la Guvern în vederea obţinerii banilor necesari pentru realizarea lor.

Cea mai mare parte a banilor a fost aprobată pentru realizarea unor investiţii care vizează creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe din municipiul Petroşani. “Am primit, în acest sens, pentru implementarea unor proiecte care vizează lucrări de anvelopare a blocurilor de locuinţe suma de 773.000 de lei de la Guvern, sumă la care se adaugă contribuţia noastră, în valoare de 434.000 de lei şi, desigur, contribuţia asociaţiilor de proprietari şi a locatarilor din blocurile vizate de acestei investiţii, care este mult mai mică”, explică Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani.

Un alt proiect pentru care, după foarte mulţi ani de stagnare, a fost reluată finanţarea de către MDRAPL este cel prin care autorităţile de la Petroşani doresc construirea unei grădiniţe cu program normal şi prelungit. “Este vorba despre grădinţa de lângă sediul nou al Şcolii I.G. Duca, o investiţie care a stagnat de mai mulţi ani din diverse probleme, pentru care am primit acum o primă tranşă de bani pentru reluarea lucrărilor”, spune Tiberiu Iacob Ridzi.

Astfel, dintr-un total estimat la 3,22 milioane de lei pentru finalizarea acestui important obiectiv din municipiul Petroşani, Ministerul Dezvoltării a aprobat alocarea unei prime tranşe de bani, în sumă de 550.000 de lei, urmând ca obiectivul să fie finanţat în continuare, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală. Fondurile astfel aprobate vor fi utilizate, în parte, pentru realizarea unei expertize tehnice a clădirii deja ridicate, precum şi penmtru continuarea lucrărilor de construcţie.

În fine, un al treilea contract de finanţare între Primăria Municipiului Petroşani şi Ministerul Dezvoltării Regionale vizează alocarea sumei de 20.000 de lei pentru continuarea investiţiilor la proiectul privind amenajrea domeniului schiabil Parâng. Potrivit primarului Tiberiu Iacob Ridzi, banii vor avea ca destinaţie realizarea unor investiţii care au ca scop punerea în valoare a potenţialului turistic local al zonei. Dincolo de valoarea acestui contract, care pare una infimă comparativ cu necesarul fondurilor pentzru implemenmtgarea proiectului privind dezvoltarea domeniului schiabil din masivul Parâng, proiect care mai are nevoie de circa 361 milioane de lei, important este că, prin alocarea de noi fonduri, se transmite un semnal pozitiv legat de intenţiile Guvernului de a relua finanţarea pentru acest obiectiv de investiţii major pentru Petroşani şi pentru Valea Jiului.

Primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi este optimist şi speră că, în cursul acestui an, vor mai fi alocaţi şi alţi bani de la Guvern pentru proiectele administraţiei publice locale.

Tiberiu VINŢAN

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: