Prima pagină > EXCLUSIV TV > Adrian David, cel mai bun consilier judeţean, a preluat preşedinţia Consiliului Judeţean Hunedoara

Adrian David, cel mai bun consilier judeţean, a preluat preşedinţia Consiliului Judeţean Hunedoara

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Pentru vizibilitatea activităţii sale în cadrul Consiliului judeţean Hunedoara, Grupul de presă Exclusiv i-a acordat, în ultimii 3 ani consecutiv, titlul de “Cel mai bun consilier judeţean” aninoseanului Adrian David. Se vede treaba că am avut, şi în acest caz, dreptate în evaluarea noastră, iar laureatul a făcut acum un important salt în cariera sa politică, devenind cel mai tânăr preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, din întreaga istorie a acestei instituţii.

Este adevărat, David este beneficiar direct al unui fericit complex de împrejurări care-l aduc într-o demnitate atât de înaltă la care, fără îndoială, în urmă cu 3 ani, în momentul în care a devenit consilier judeţean, nici măcar nu îndrăznea să viseze.

Drumul lui David spre preşedinţia Consiliului judeţean Hunedoara

Mai întâi, a fost momentul octombrie 2014 când Adrian David a devenit, cu acte-n regulă, membru al PNL, fiind unul dintre beneficiarii “legii Dragnea” privind opţiunea politică a aleşilor locali. A urmat apoi arestarea, suspendarea şi mai apoi demiterea lui Ioan Mircea Moloţ din funcţia de preşedinte al CJ Hunedoara, dar şi arestarea, suspendarea şi, mai apoi, demisia lui Tiberiu Balint din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului judeţean Hunedoara.

Adrian David a fost propus, încă din primele luni ale acestui an, să ocupe funcţia de vicepreşedinte al CJ Hunedoara, drept înlocuitor al lui Tiberiu Balint, o funcţie
care-i asigura dreptul de a avea, interimar, atribuţiile preşedintelui de Consiliu. O serie de “artificii” de ordin legislativ au făcut însă ca aceste atribuţii să-i revină lui Dorin Gligor, celălalt vicepreşedinte al CJH şi
co-preşedinte al PNL Hunedoara.

Odată cu limpezirea situaţiei juridice a lui Mircea Moloţ şi Tiberiu Balint, a apărut necesitatea organizării de alegeri interne la Consiliul judeţean Hunedoara pentru a desemna noii ocupanţi ai fotoliilor de preşedinte şi, respectiv, vicepreşedinte. După noile prevederi legislative, nu doar vicepreşedinţii, ci şi preşedintele de Consiliu judeţean, se aleg din rândul consilierilor judeţeni aflaţi în exerciţiu. Iniţial, PNL s-a văzut pus în situaţia de a avea doi candidaţi, unul propus de vechiul PNL (Adrian David), celălalt de vechiul PDL (Dorin Gligor). În aceste condiţii, nominalizarea pentru funcţia de preşedinte al CJH a generat dezbateri aprinse în PNL, mai ales că, deşi partidul are o majoritate confortabilă în actuala componenţă a Consiliului Judeţean Hunedoara, o dublă candidatură liberală ar fi putut anula unitatea majorităţii iar PNL putea pierde fotoliul de preşedinte al CJ Huneodara.

În cele din urmă, după intervenţia unor lideri de la “centru” ai PNL s-a convenit ca Adrian David să fie desemnat candidat pentru această importantă demnitate publică. Cu acest argument, alegerea lui David a fost doar o simplă formalitate, chiar dacă reprezentanţii PSD şi UNPR din Consiliul judeţean au refuzat să-şi exercite dreptul la vot. Cu o majoritate de 16 voturi “pentru” Adrian David a devenit noul preşedinte al Consiliului judeţean Hunedoara, până la alegerile locale din iunie 2016.

Cine este Adrian David ?

Noul preşedinte al Consiliului judeţean Hunedoara, Adrian David are 33 ani. Este născut în Valea Jiului, la Aninoasa, părinţii săi fiind Ioan şi Olivia David, tatăl săi fiind fostul şef al Poliţiei din Petroşani şi Deva, iar mama sa fiind fost viceprimar al oraşului Aninoasa, actualmente consilier local în acelaşi oraş. Este de profesie economist şi jurist, fiind angajat al Facultăţii de Ştiinţe de la Universitatea din Petroşani. Adrian David este căsătorit şi are, de câteva luni, un băieţel.

În plan politic, David se află la început de drum, el fiind ales, pentru prima oară într-o demnitate publică în 2014, cînd a devenid consilier judeţean pe listele USP. Din toamna anului trecut este membru al PNL cu acte-n regulă, fiind vicepreşedinte al organizaţiei judeţene Hunedoara.

Ce aşteaptă Valea Jiului de la preşedintele Consiliului judeţean ?

Alegerea lui Adrian David, un om al Văii Jiului, în funcţia de preşedinte al Consiliului judeţean Hunedoara, îi conferă acestuia o responsabilitate în plus faţă de cetăţenii acestei regiuni. Dacă până în prezent, activitatea acestuia s-a rezumat la un lobby susţinut în cadrul Consiliului judeţean în favoarea unor proiecte de dezvoltare locală, David are acum de rezolvat câteva probleme stringente ale Văii Jiului, în care instituţia pe care o conduce are un cuvânt greu de spus. Ne referim aici la proiectele care vizează modernizarea unor drumuri judeţene (în primul rând fiind vorba despre drumul Iscroni-Aninoasa, dar şi despre drumurile Vulcan-Dealu Babii-Merişor sau Petroşani-Parâng), continuarea investiţiilor privind alimentarea cu apă şi canalizare sau rezolvarea problemelor care ţin de managementul deşeurilor. La toate acestea se adaugă, evident, implicarea în soluţionarea problemelor legate de funcţiona CEH.

În prima sa conferinţă de presă susţinută la Petroşani în calitate de preşdinte al CJ Hunedoara, Adrian David a demonstrat că nu-i sunt străine toate aceste subiecte, la care se adaugă încă multe altele pe care David speră să le poată realiza (pe unele ) sau începe (pe altele)în mandatul său scurt, de mai puţin de un.

Cu convingerea că în palmaresul omului pe care noi, cei de la Grupul Exclusiv, l-am creditat de 3 ori consecutiv drept cel mai bun consilier judeţean, vom găsi motivaţia de a-l premia şi pentru activitatea de preşedinte al forului legislativ judeţean, îi dorim succes lui Adrian David în această grea dar onorantă şi responsabilă misiune pe care şi-a asumat-o.

Tiberiu VINŢAN

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: