Prima pagină > EXCLUSIV TV > Autorităţile caută soluţii pentru închiderii gropii de gunoi de la Vulcan tot pe fonduri europene

Autorităţile caută soluţii pentru închiderii gropii de gunoi de la Vulcan tot pe fonduri europene

Deşi în cadrul proiectului judeţean privind managementul deşeruilor este inclus şi un capitol de finanţare care vizează închiderea gropilor de gunoi neconforme din judeţul Hunedoara, groapa de gunoi de la Vulcan – care deţine autoritzaţie de funcţionare până în anul 2016 – nu a putut fi cuprinsă în proiectul iniţial. Noul preşedinte al Consiliului judeţean Hunedoara, Adrian David, spune că, în acest caz, au existat anumite probleme legate de dreptul de proprietate al terenurilor pe care se află deponeul de la Vulcan.

Cu toate acestea, şeful Consiliului Judeţean Hunedoara declară că, împruenă cu primarul municipiului Vulca, Gheorghe Ile, va încearcă să facă toate demersurile necesare pentru ca şi groapa de gunoi a Vulcanului să fie inzrodusă în finanţarea europeană acordată pentru proiectul de management integrat al deşeurilor, mai ales că în urma liciitaţiilor de atribuire a liucrprilor mde execuţie, au fost făcute importante economii care permit includerea în proiect şi a acestui obiectiv.

Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, a declarat la Petroşani că proiectul privind sistemul de management integrat al deşeurilor înaintează foarte repede şi şi-a exprimat speranţa că se vor încadra în termenel stabilite. Practic, întregul proiect trebuie implementat până la finele acestui an. „În sistemul de management integrat al deşeurilor construim un deponeu în zona Bârcea şi închidem toate gropile de gunoi neconforme de pe raza judeţului. În principiu, specialiştii noştri m-au asigurat că nu există niciun fel de problemă în a respecta termenele de finalizare a lucrărilor. Construcţia deponeului avansează cu foarte mare viteză. Suntem undeva la 40 la sută, în condiţiile în care se lucrează acolo de aproximativ două luni şi discutăm despre un şantier întins pe mai multe hectare”,a  declarat Adrian David.

Probleme pe margine acestui subiect sunt semnalate doar în legătură cu groapa de gunoi de la Vulcan. “Groapa de gunoi de la Vulcan nu a putut fi inclusă în sistemul de management integrat al deşeurilor deoarece la acel moment adminsitraţia locală nu a putut face dovada că deţine în proprietate toată suprafaţa pe care se întinde această groapă. Împreună cu domnul primar Ile voi participa la o discuţie cu directorul AMPOS Mediu, la Bucureşti, pentru a  stabili dacă din economiile pe care noi le-am făcut la acest proiect – aplicaţia de finanţare fiind semnată pe 70 de milioane de euro, iar în urma licitaţiei noi consumăm circa 53-54 de milioane de euro – se pot reloca sume de bani pentru a  închide şi groapa de la Vulcan, în condiţiile în care, sper eu, la momentul în care vom aplica pentru finanţare tot terenul va fi în proprietatea municipiului Vulcan”, a mai spus David. (

Lucian ISPAS

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: