Prima pagină > EXCLUSIV TV > Cornel Todea, un momârlan la Paris

Cornel Todea, un momârlan la Paris

Fără îndoială, dacă atunci când şi-a scris celebra simfonie “Un american la Paris”, George Gershwin ar fi fost inspirat de cântecele rapsodului popular Cornel Todea din Câmpu lui Neag, marea sa capodoperă simfonică s-ar fi numit astăzi “Un momârlan la Paris”.

Cornel Todea a fost, de curând, la Paris, nu pentru a inspira vreun artist cu frumoasele sale cântece populare, ci pentru a se inspira el însuşi din modul în care înţeleg europenii să dezvolte afaceri în domeniul agriculturii şi zootehniei. “Am participat la cel mai mare târg al fermierilor europeni, care a avut loc, anul acesta, la Paris, loculş unde se reunesc cei mai importanţi fermieri din ţările Uniunii Europene şi nu numai. Acest târg este, pe undeva, locul în care se dă “ora exactă” şi măsura concretă a modului în care se face agricultură şi zootehnie la cel mai înalt nivel de calitate”, spune fermierul Cornel Todea de la Câmpu lui Neag.

Dincolo de învăţămintele pe care şi le-a tras din această experienţă despre care Todea crede că ar trebui să o aibă toţi cei care se consideră fermieri în ţara noastră, acesta îşi exprimă regretul că “o ţară ca România, despre care se spune că ar putea fi grânarul Europei şi că ar putea hrăni jumătate din Europa, nu a avut nici măcar un stand de produse la acest târg al fermierilor europeni.”

Tiberiu VINŢAN

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: