Prima pagină > EXCLUSIV TV > Proiectele de anvelopare a blocurilor din Petroşani, începute în 2011, continuă

Proiectele de anvelopare a blocurilor din Petroşani, începute în 2011, continuă

primar_IacobMinisterul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a alocat, recent, administraţiei locale de la Petroşani suma de 723.000 de lei pentru anveloparea unor blocuri de locuinţe. Potrivit reprezentanţilor administraţiei locale, banii sunt destinaţi doar poiectelor deja efectuate, acolo unde mai există restanţe la plată, sau pentru cele aflate încă în curs de execuţie. „E vorba despre programul care a început în 2011. Vorbim, în acest caz, despre o restanţă de bani, care a venit de la Ministerul Dezvoltării, de peste 7 miliarde de lei vechi, bani cu care vor fi făcute plăţi pentru lucrările efectuate deja dar şi pentru cele aflate în curs de executare. Sunt 11 blocuri, care sunt în lucru deja”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani.

Potrivit contractului de finanţare, această sumă vine, practic, în completarea surselor proprii ale municipalităţii din Petroşani, în cuantum de 434.000 lei, dar şi ale asociaţiilor de proprietari, care la rândul lor au datoria de a contribuţi la realizarea acestui program de investiţii.

Primarul municipiului Petroşani speră ca şi alte noi proiecte privind anveloparea blocurilor de locuinţe din municipiul Petroşani să fie finanţate în cadrul programului naţional derulat, în acest sens, de Ministerul Dezvoltării. “Cei de la Minister ne-au solicitat o situaţie cu blocurile pe care intenţionăm să le introducem în programul de anvelopare. Rămâne de văzut dacă şi când Guvernul va aloca banii necesari pentru lucrările respective”, arată Tiberiu Iacob Ridzi.

În paralel, municipalitatea de la Petroşani intenţionează să întocmească documentaţiile necesare şi pentru situaţia în care ar putea accesa bani europeni pentru realizarea lucrărilor de investiţii la anveloparea cât mai multor blocuri din această localitate.

Lucian ISPAS

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !