Prima pagină > EXCLUSIV TV > Europarlamentarul Siegfried Mureşan faţă în faţă cu problemele Văii Jiului

Europarlamentarul Siegfried Mureşan faţă în faţă cu problemele Văii Jiului

muresan2Europarlamentarul PMP Siegfried Mureşan a fost prezent, la sfârşitul săptămânii trecute, la Petrila unde a avut mai multe întâlniri cu reprezentanţi ai comunităţii locale şi ai minerilor pentru a vedea în ce măsură poate sprijini comunitatea locală a Văii Jiului din poziţia sa de membru al Parlamentului European.

Legat de subiectul închiderii minelor, Siegfried Mureşan a reconfirmat faptul că, în acest moment, nu există nici o altă solicitare oficială a vreunui stat membru pentru decalarea termenului de închidere a minelor, acesta fiind 31 decembrie 2018. “Totuşi, importanţa strategică a problemei energiei este confirmată de numirea comisarului pentru energie drept vicepreşedinte al Comisiei Europene. În acest sens, dacă va fi nevoie, voi face un lobby susţinut pentru decalarea termenului de închidere a minelor, dacă statul român va susţine un astfel de demers”, a spus Mureşan.

În ceea ce priveşte soarta minelor închise, eurodeputatul a răspuns unei interpelări adresate de consilierul local Doiniţa Bălănesc (singurul repezentant al autorităţilor locale de la Petrila prezent la această întâlnire) spunând că “soarta spaţiilor aferente exploatărilor miniere nu este decisă de Parlamentul European. Comisia finanţează doar proiectele de închidere şi ecologizare a minelor, dar comunităţile locale sunt cele care, în urma unor dezbateri publice, decid cum pot fi utilizate aceste obiective.”

Şi chestiunea preţului apei în Valea Jiului a fost discutată la întâlnirea cu europarlamentarul PMP, ea fiind ridicată chiar de către directorul Apa Serv, Costel Avram. “Nu cred că este posibilă o renegociere a clauzelor unui contract finanţat cu fonduri UE şi finalizat cu succes, dar voi aborda acest subiect la Bruxelles şi voi informa în scris Apa Serv asupra acestui demers”, a precizat Mureşan. Acesta a felicitat, de altfel, conducerea Apa Serv pentru succesul implementării de programe europene şi şi-a oferit sprijinul pentru susţinerea de noi demersuri similare.

Lucian ISPAS

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: