Prima pagină > EXCLUSIV TV > Furtul de apă potabilă nu mai este posibil în Valea Jiului !

Furtul de apă potabilă nu mai este posibil în Valea Jiului !

DSC00017Hoţii de apă potabilă şi şmecherii care „păcăleau” apometrele nu vor mai avea, de acum încolo, nici o şansă de a trage în piept apometrele operatorului de apă din Valea Jiului.

Conducerea Apa Serv Valea Jiului a făcut săptămâna trecută o prezentare publică, în faţa jurnaliştilor din Valea Jiului, a unei noi tehnologii de telecitire a apometrelor, care a devenit operaţională de circa o lună de zile în mai multe zone din Valea Jiului. „Am montat deja 1000 de apometre cu telecitire în toate zonele în care am înregistrat suspiciuni legate de declararea reală a consumurilor de apă potabilă pentru clienţii Apa Serv. Practic, cei care mai cred că pot să ne păcălească şi să nu plătească consumul real de apă potabilă nu vor mai avea, în scurt timp, absolut nici o şansă”, a declarat directorul general al Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram.

Noile apometre cu telecitire sunt conectate la un sistem modern de citire la distanţă. „Practic, noi putem depista în orice moment consumul real al unui astfel de apometru, pe o distanţă de 500 metri fără a mai fi nevoiţi să intrăm pe proprietatea consumatorilor. Noul sistem face nu doar o telecitire de la distanţă, ci ne informează în timp real despre orice problemă legată de funcţionalitatea apometrului, de posbilele defecte de reţea ale beneficiarilor, oferindu-ne chiar şi statistici referitoare la consumurile beneficiarilor”, explică şeful Departramentului Exploatare al ASVJ, ing. Florin Donisa. În acest sens, repretentanţii Apa Serv spun că noul sistem nu doar că descurajează hoţii de apă, dar vine şi în ajutorul clienţilor Apa Serv care pot afla în timp util informaţii despre eventualele defecte ale instalaţiilor de apă din propria locuinţă şi care, la urma-urmei, plătesc exact pentru consumul real de apă.

Pentru cei care ar mai fi putut avea îndoieli legate de funcţionalitatea acestei noi tehnologii din dotarea Apa Serv, experimentul prezentat jurnaliştilor într-o locaţie aleatorie de pe strada Maleia din Petroşani a demonstrat că furtul de apă din reţeaua Apa Serv, prin orice fel de mijloace, devine practic unul depistat în timp real de angajaţii operatorului de apă.

În acest moment, la nivelul Văii Jiului funcţionează deja 1000 de astfel de apometre. Apa Serv Valea Jiului intenţionează însă să facă, în perioada următoare o investiţie semnificativă pentru a monta astfel de apometre peste tot acolo unde au existat sau există suspiciuni că se fură apă din reţeaua publică de alimentare de către beneficiari. „Este o investiţie destul de mare, având în vedere că un astfel de apometru costă undeva cu 50 de euro mai mult decât un apometru clasic. Noi am avea nevoie pentru a acoperi cu această tehnologie toată Valea Jiului undeva la 10.000 de noi apometre. Investiţia este totuşi una cu amortisment rapid, având în vedere că ea va aduce la lumină consumul real al fiecăruia dintre beneficiarii noştri, iar furtul va fi depistat imediat şi sancţionat ca atare, potrivit prevederilor legale”, arată Costel Avram, directorul Apa Serv Valea Jiului.

Tiberiu VINŢAN

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: