Prima pagină > EXCLUSIV TV > Investiţiile de la Spitalul de Urgenţă din Petroşani sunt în atenţia permanentă a autorităţilor locale

Investiţiile de la Spitalul de Urgenţă din Petroşani sunt în atenţia permanentă a autorităţilor locale

primar_IacobLucrările privind executarea de reparaţii capitale la corpul principal al Spitalului de Urgenţă din Petroşani au demarat anul acesta, după ce Ministerul Sănătăţii a alocat o nouă tranşă din banii prevăzuţi pentru acest proiect absolut necesar pentru instituţia medicală din Valea Jiului. La finele lunii iunie, primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi a făcut şi o primă evaluare a stadiului în care se află acest program de investiţii la care Consiliul local are o contribuţie procentuală de 10%.

“Am reînceput practic lucrările necesare pentru reparaţia capitală a spitalului. După cum se poate şi observa deja, primele lucrări sunt cele care vizează izolarea termică a corpului principal. Deja a fost finalizată o aripă şi au fost începute lucrările la o a doua aripă a clădirii, urmând ca, în scurt timp, să se treacă şi la reabilitarea faţadei principale a clădirii”, spune primarul Tiberiu Iacob Ridzi. Acesta a arătat însă, cu acest prilej, că lucrările prevăzute a fi executate în cadrul acestui program de investiţii la SUP sunt mult mai mari, având în vedere faptul că, pentru execuţia acestora, au fost alocate anul acesta fonduri în sumă de 7 milioane de lei, din care 5 milioane au ca destinaţie reparaţiile capitale ale clădirii spitalului, iar alte 2 milioane de lei sunt alocate pentru achiziţia de aparatură medicală.

Directorul Spitalului de Urgenţă din Petroşani, dr. Alin Vasilescu arată că, în ceea ce priveşte capitolul de investiţii, după finalizarea programului de anvelopare vor urma lucrări de consolidare la centrala termică şi la construcţia unei noi clădiri care va adăposti şi un nou bloc operator al Spitalului de Urgenţă Petroşani. “Clădirea anexă va fi ridicată în zona pe care acum se află parcul din incinta SUP, va fi o clădire similară cu cea existentă ca dimensiune, cu 5 etaje şi va avea o legătură cu actuala clădire a spitalului undeva la nivelul etajelor 1 şi 2. Practic, această clădire va fi o a doua jumătate de spital, absolut necesară pentru a ne putea păstra numărul de paturi actual (657), în condiţiile în care după modernizare, în clădirea veche nu vom mai putea găzdui decât maxim 480 de paturi”, explică dr. Alin Vasilescu.

Investiţiile în modernizarea Spitalului de Urgenţă de la Petroşani au ca termen final anul 2017. Ele sunt estimate, conform proiectului finanţat de Ministerul Sănătăţii, la 160 de milioane de lei, din care 10% reprezintă contribuţia autorităţilor locale de la Petroşani. Până acum, pentru execuţia proiectului au fost alocate 20 de milioane de lei.

“Toate aceste investiţii vizează confortul pacienţilor şi al personalului care deserveşte această unitate medicală iar, după finalizarea întregului proiect, ele vor asigura şi o creşere a calităţii actului medical în acest spital”, apreciază primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Tiberiu VINŢAN

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: