Prima pagină > EXCLUSIV TV > Petroşaniul devine, în luna iulie, capitala voluntariatului european

Petroşaniul devine, în luna iulie, capitala voluntariatului european

tibi iacobNu mai puţin de 120 de voluntari din mai multe ţări europene vor fi prezenţi, între 6 şi 12 iulie la Petroşani, unde va avea loc ediţia a XII-a a Taberei internaţional de voluntariat sub sigla Caritas. Informaţia a fost adusă celor interesaţi chiar de către primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi, având în vedere că autorităţile locale din Petroşani au subscris acestui proiect al organizaţiei Caritas, devenind partener oficial al evenimenentului.

“Este vorba de o tabără de voluntariat, care desfăşoară un exerciţiu de responsabilitate civică, anul acesta fiind a XII-a ediţie. Vor fi prezenţi la Petroşani voluntari din mai multe ţări precum Germania, Austria, Ungaria sau România. Toţi vor lucra în Petroşani timp de o săptămână, în mod voluntar, la anumite activităţi. Şi Asociaţia Casa Pro Urbis va participa cu voluntari la această acţiune. Cred că astfel de activităţi care au legătură cu voluntariatul, dar şi cu comunitatea locală vor fi pe viitor din ce în ce mai importante. Cred că sunt o formă foarte importantă de educaţie civică şi de responsabilitate a noastră, a tuturor. Exemplul celor de la Caritas poate fi urmat şi de alţii”, a declarat primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

Potrivit organizatorului principal al acestui eveniment, Alexandru Kelemen (coordonatorul Caritas Petroşani) tabăra de voluntariat va acţiona, timp de 5 zile, în mai multe locaţii şi cu mai multe tipuri de activităţi civice de voluntariat pe raza municipiului Petroşani: “Vreau să vă dau câteva exemple de lucruri ce vor fi făcute în parteneriat cu primăria: vrem să refacem parcul spitalului municipal, vrem să reamenajăm exteriorul grădiniţei nr. 2 din Aeroport – mă refer la gardul împrejmuitor, vrem să vopsim podul de la Judecătorie şi multe alte lucrări de acest gen. Aceasta nu este o activitate doar a Caritas-ului. Orice activitate de acest gen va putea fi susţinută de orice cetăţean al comunităţii, care în zilele respective va putea să vină alături de noi şi să ne ajute (în plus, fiecare voluntar va primi gratis un tricou şi, bineînţeles, unelte de lucru). Ar fi bine şi frumos ca să ne ajute între 6-12 iulie cât mai mulţi petroşeneni, ca să dăm astfel dovadă de un exemplu de civism. Iar dacă tot facem ceva, haideţi să păstrăm ! Dorim ca cei din comunitate să păstreze şi să aibă grijă de ce s-a recondiţionat. Credem că, împreună cu o pensulă şi o găleată de vopsea, se pot face multe lucruri dacă eşti responsabil şi bun gospodar”, explică Alexandru Kelemen.

Prin organizarea acestui eveniment, Petroşaniul devine pentru o săptămână o adevărată capitală a voluntariatului. Organizatorii speră ca această acţiune să aibă, pe lângă latura, practică, şi o importantă latură socială şi civică. “Pentru această acţiune ne-am stabilit nişte lucruri destul de clare, avem o parte ecologică – încercăm prin această acţiune să aducem în vedere importanţa păstrării munţilor noştri, a sistemului ecologic, dar şi a turismului local – şi o latură socială. Dacă vorbim de componenta socială a acţiunii, aceasta va presupune un ajutor acordat în două moduri: centrul de copii va beneficia de o parte de vopsitorie nouă cu ajutorul voluntarilor veniţi şi activităţi pentru bătrânii imobilizaţi la pat, cărora vom încerca să le facem în gospodăriile lor cât mai multe lucruri, pe care ei nu pot să le facă. Pe lângă cele două componente, ecologică şi socială, în cadrul acţiunii ne-am propus să avem şi o componentă comunitară. Această componentă comunitară se referă la faptul că vrem să îmbunătăţim spaţiile de joacă pentru copii şi grădiniţele, încercând astfel să investim puţin în viitorul copiilor”, a mai declarat Alexandru Kelemen.

Dacă doriţi să faceţi parte din echipa de voluntari a acestui proiect nu trebuie decât să vă alăturaţi celor 120 de tineri înscrişi deja în tabăra de
voluntariat Caritas de la Petroşani. Veţi avea parte de o experienţă unică iar comunitatea locală vă va fi recunoscătoare pentru efortul depus.

Tiberiu VINŢAN

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: