Prima pagină > EXCLUSIV TV > Comitetul UNESCO din Huneodara vizează preluarea tuturor cetăţilor dacice în administrarea Consiliului judeţean Hunedoara

Comitetul UNESCO din Huneodara vizează preluarea tuturor cetăţilor dacice în administrarea Consiliului judeţean Hunedoara

foto 2, 30.06.2015Mai multe cetăţi dacice, care fac parte din Patromoiniul UNESCO sunt în atenţia Comitetului de organizare UNESCO constituit la nivelul Consiliului judeţean Hunedoara, administratorul acestui patrimoniul istoric şi turistic de excepţie. Comitetele de Organizare UNESCO se constituie, conform legislației în vigoare, pentru fiecare monument înscris în Lista patrimoniului mondial UNESCO prin hotărâre a consiliului judeţean, în a cărui rază teritorială se află monumentul.

În acest sens, în cursul zilei de 30 iunie 2015, la sediul Consiliului Judeţean Hunedoara s-a desfășurat a doua întâlnire de lucru de la constituirea lor, a Comitetelor de Organizare UNESCO pentru monumentele istorice înscrise în Lista patrimoniului mondial aflate pe teritoriul județului nostru:
– Sarmizegetusa Regia – Grădiștea de Munte,
– Costești Cetățuia,
– Costești Blidaru,
– Luncani Piatra Roșie
– Bănița.

La această ședință au luat parte reprezentanți ai conducerii Consiliului Județean Hunedoara (președintele Adrian Nicolae David și vicepreședintele Vetuța Stănescu), ai Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva, ai Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, ai Serviciului Public Județean de Administrare a Monumentelor Istorice, ai Primăriilor comunelor Boșorod, Orăștioara de Sus și Bănița, precum și ai serviciilor de specialitate din cadrul Consiliului Județean Hunedoara.

Tema principală a acestei întâlniri a constituit-o prezentarea situației actuale a cetăților dacice de pe teritoriul județului Hunedoara, cu excepția celei de la Sarmizegetusa Regia aflată în administrarea Consiliului Județean.

Cel mai important punct al acestei reuniuni a fost stabilirea unei strategii etapizate menite să faciliteze preluarea în administrare şi a celorlalte cetăţi dacice. De asemenea, au fost stabilite datele monitorizării fiecărei cetăți în parte și au fost distribuite sarcini fiecărei instituții componente ale acestor Comitete de Organizare UNESCO.

Următoarea întâlnire a fost stabilită pentru luna august. Aceasta va fi urmată de vizitarea fiecărui monument istoric UNESCO aflat pe teritoriul județului Hunedoara.

Lucian ISPAS

Anunțuri
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: