Prima pagină > EXCLUSIV TV > Primarul Buhăescu cere seriozitate Guvernului în chestiunea finanţării drumului spre Herculane

Primarul Buhăescu cere seriozitate Guvernului în chestiunea finanţării drumului spre Herculane

ministru2Unul din subiectele cele mai importante discutate la întâlnirea de astăzi a primarilor şi parlamentarilor din Valea Jiului cu ministrul Fondurilor Europene, a fost cel referitor la drumul Uricani-Băile Herculane. Deputatul Laurenţiu Nistor, preşedintele PSD Hunedoara (cel care a iniţiat, de altfel, întâlnirea de astăzi de la Aninoasa) apreciază că este incalificabil faptul că, de 12 ani, despre acest drum se tot discută, se tot promit soluţii, dar nu se face nimic. Acesta arată că, mai mult, deşi în 2014, drumul a fost prins în bugetul de investiţii al Ministerului Transporturilor, acesta nu s-a mai regăsit şi în bugetul din acest an.

Cel mai înverşunat susţinător al acestui proiect este însă primarul oraşului Uricani, Dănuţ Buhăescu. Acesta i-a semnalat ministrului Fondurilor Europene că deja îi este ruşine de cetăţenii acestui oraş şi ai Văii Jiului faţă de numeroasele promisiuni neonorate în legătură cu acest proiect despre care el crede că este cea mai importantă investiţie pentru Valea Jiului. „Vă rog, domnule ministru, să faceţi toate demersurile pe lângă colegii dumneavoastră din Guvern să repunem în finanţare acest proiect. Nu mai vrem să fim duşi cu preşul, să tragem de timp şi, atunci când guvernul PSD pleacă de la Guvernare, să dăm vina pe alţii. Am avut prinşi în finanţare 58 de milioane de euro din bani europeni pentru finalizarea acestui drum strategic care deschide potenţialul oraşului Uricani şi al îbntregii Văi a Jiului. Din cauza unor procese cu ONG-urile ecologiste, nu s-au putut începe anul trecut lucrările. A fost câştigat procesul dar acum nu mai există bani în bugetul pe 2015 pentru această lucrare. Vă rog să ne ajutaţi să rezolvăm această problemă acum, cu guvernul nostru, al PSD”, i-a spus primarul Dănuţ Buhăescu nimistrului Fondurilor Europene.

Potrivit ministrului Mihai Nica problema finanţării acestui drum depinde de o solicitare a Ministerului Transportului. Acesta a promis înjsă ca, împreună cu parlamentarii Văii Jiului, să aibă o discuţie pe acest subiect la Guvern, urmând a se găsi o soluţie favorabilă în cel mai scurt timp posbil.

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: