Prima pagină > EXCLUSIV TV > Apa Serv Valea Jiului mai are la dispoziţie peste 6 milioane de lei pentru noi investiţii

Apa Serv Valea Jiului mai are la dispoziţie peste 6 milioane de lei pentru noi investiţii

20150629_110927Pentru că a înregistrat economii la proiectul european privind „EXTINDEREA ŞI REABILITAREA INFRASTRUCTURII DE APĂ ŞI APĂ UZATĂ ÎN JUDEȚUL HUNEDOARA (VALEA JIULUI)”, Apa serv Valea Jiului are acum posbilitatea de a face noi investiţii, după ce autorităţile de gestionare a fondurilor europene au aprobat reutilizarea fondurilor economisite. Astfel, în data de 08.06.2015 a fost semnat contractul de finanţare pentru acest nou proiect de investiţii în infrastructura regională de apă potabilă din Valea Jiului, estimat la o valoare totală de 5.994.831 lei fără TVA.

Săptămâna trecută, directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram a prezentat şi lucrările pe care intenţionează să le facă prin utilizarea acestor fonduri nerambusabile, la eveniment fiind prezent şi viceprimarul oraşului Petrila, Vasilica Jurca, dar şi directorul de proiect Monica Tarcea şi ing. Florin Donisa, şeful serviciului Exploatare al ASVJ.
„În urma consultărilor pe care le-am avut cu colegii din conducrea Apa Serv, cele 3 lucrări care vor fi făcute din aceşti bani vizează următoarele zone: în apropiere de cartierul Bosnia din Petroşani, unde vor fi reabilitate reţelele de apă care duc sus la bazinele de la UMIROM – ceea ce va însemna că după această lucrare în Bosnia nu vor mai fi probleme când există restricţii de apă; a doua zonă este Moliviş-Petrila – o zonă unde oamenii, circa 40 de familii, au mari probleme deoarece nu este apă deloc, sau acolo unde este apă presiunea e foarte scăzută şi reţeaua nu poate fi folosită; a treia zonă este zona 9 Mai – intersecţie avion din municipiul Petroşani – reabilitarea unei reţele de apă vechi şi care ne dă multe probleme în prezent”, ne-a declarat directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului SA Costel Avram.

Privind în profunzime noile investiţii pe care şi le propune SC Apa Serv Valea Jiului, putem spune că, în primul acestea rezolvă cele 40 de familii din cartierul petrilean Moviliş, din care doar 10 sunt racordate acum la reţeaua de apă potabilă. “Vreau să vă asigur că până la finalul acestui an, nu vor mai exista probleme în aprovizionarea cu apă potabilă a gospodăriilor din zona Moviliş şi, mai mult decât atât, toate cele 40 de case din această zonă vor fi racordate la reţeaua publică de alimentare cu apă potabilă”, a explicat Costel Avram.

O altă investiţie pe care Apa Serv intenţionează să o deruleze din banii economisiţi pe proiectul finanţat din bani europeni vizează magistrala de nord a aliementării cu apă potabilă a municipiului Petroşani. “Vorbim de magistrala care face legătura între Petroşani Nord cu Petroşani Sud, cu această conductă, cu alte cuvinte, se poate alimenta cu apă fie nordul dinspre sud, fie sudul dinspre nord. Noi vom devia traseul existent deoarece conducta merge pe sub strada 9 Mai, proaspăt reabilitată, coborâm cu noua conductă până jos la drumul de centură, apoi pe sub trotuar până la sensul giratoriu. Se traversează sensul giratoriu şi vom ajunge până la pârâul Slătinioara”, expică directorul general al Apa Serv, Costel Avram.

În fine, o a treia investiţie realizată prin acest proiect vizează îmbunătăţirea calităţii serviciilor de alimentare cu apă potabilă în cartierul petroşenean Bosnea. Şeful Serviciului Exploatare din cadrul operatorului regional de apă şi canalizare din Valea Jiului, ing. Florin Donisa explică: “Aici vor fi efectuate lucrări de reabilitare la reţeaua de magistrală care alimentează rezervorul din Dărăneşti. Se va efectua o traversare nouă peste Jiu. De asemenea, se va reabilita toată reţeaua până sus la rezervor, astfel încât pe viitor să se poată asigura atât calitatea apei, cât şi continuitatea alimentării cu apă în zona Bosnia, dar şi în zona de nord a Petroşaniului.”

În plus, o parte din banii primiţi pe acest proiect vor ava ca destinaţie realizarea unui contract achiziţie, Apa Serv dorind să cumpere un utilaj pentru intervenţie şi întreţinere reţele de alimentare cu apă şi canalizare, o autospecială cu sistem de încărcat şi transport containere cu cârlig şi un buldoexcavator.

Întregul proiect de investiţii al ASVJ are ca termen de finalizare sfârşitul anului 2015.

Tiberiu VINŢAN

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: