Prima pagină > EXCLUSIV TV > Primarul Tiberiu Iacob Ridzi cere ministrului Economiei garanţii că Petroşaniul va avea căldură la iarnă

Primarul Tiberiu Iacob Ridzi cere ministrului Economiei garanţii că Petroşaniul va avea căldură la iarnă

primar_Iacob
Primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi a înaintat astăzi la Ministerul Economiei o scrisoare deschisă adresată ministrului Andrei Gerea prin intermediul căreia solicită garanţii că locuitorii din Petroşani nu vor suferi de frig la iarnă, în contextul în care problemele de aprovizionare cu cărbune ale termocentralei de la Paroşeni sunt critice.

Vă prezentăm integral conţinutul documentului transmis de primarul municipiului Petroşani ministrului Andrei Gerea.

SCRISOARE DESCHISĂ

Domnului ANDREI GEREA,
Ministrul Economiei, Comerţului şi Turismului

Subiect:
Cetăţenii din Petroşani vor garanţii că vor avea căldură în locuinţe în iarna acestui an

Stimate domnule Ministru,

Situaţia dificilă în care se regăseşte de ceva vreme Complexul Energetic Hunedoara ne preocupă şi ne îngrijorează în mod constant, aşa cum sunt convins că această temă nu vă este nici dumneavoastră una indiferentă.

Dincolo de problemele curente legate de funcţionarea Complexului Energetic Hunedoara, de problemele salariaţilor care lucrează în această companie şi de raporturile instituţionale ale administraţiei locale pe care o conduc cu acest agent economic vital pentru existenţa comunităţii noastre locale, vă aduc în atenţie o problemă care ne îngrijorează în mod deosebit şi pentru care, încă de pe acum, doresc să vă solicit intervenţia.

În prezent, comunitatea locală din municipiul Petroşani este unul dintre cei mai importanţi beneficiari ai serviciilor de termoficare furnizare de CEH, fapt confirmat de cei peste 10.000 de abonaţi casnici, la care se adaugă toate instituţiile publice locale şi un număr important de agenţi economici care utilizează serviciile de termoficare ale Complexului Energetic Hunedoara. În numele acestora, în calitatea mea de primar al municipiului Petroşani, având în faţă câteva informaţii de ordin tehnic şi statistic, vă solicit stimate domnule ministru să găsiţi soluţia prin care activitatea termocentralei de la Paroşeni să fie una constantă, iar stocurile de cărbune necesare pentru producerea de energie termică în iarna 2015-2016 să fie, din timp, asigurate.

Vă informez că, în acest moment, stocul de cărbune de la Termocentrala Paroşeni aproape că nu asigură nici măcar funcţionarea la capacitate minimă a acesteia, fapt confirmat şi de oprirea sistemului de producţie în repetate rânduri. Este evident faptul că, în condiţiile în care grupul energetic de la Paroşeni arde potrivit statisticilor oficiale, în medie, circa 2.000 de tone de huilă, din producţia livrată în prezent de sucursalele miniere din cadrul CEH, este imposibil de asigurat un stoc de cărbune suficient pentru producerea energiei termice necesare pentru sezonul de iarnă, stoc estimat la un necesar de 300.000 de tone de huilă.

În faţa acestor realităţi vă solicit, domnule ministru, să luaţi măsurile care se impun pentru ca municipiul Petroşani, în calitate de beneficiar al serviciilor de termoficare, să aibă garanţii certe că nu vor exista probleme în iarna care urmează în ceea ce priveşte asigurarea agentului termic pentru încălzirea locuinţelor, a şcolilor, spitalelor şi instituţiilor publice.

Vă rog, de asemenea, să prezentaţi în mod public, soluţiile pe care le întrevedeţi pentru ca populaţia Văii Jiului să fie corect şi prompt informată pe marginea acestui subiect.

Vă mulţumesc.

Cu consideraţie,

Tiberiu IACOB-RIDZI
Primarul municipiului Petroşani

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: