Prima pagină > EXCLUSIV TV > Cofinanţarea locală pentru modernizarea Cinematografului “Victoria” din Petroşani creşte

Cofinanţarea locală pentru modernizarea Cinematografului “Victoria” din Petroşani creşte

cinemaDupă ce posibilitatea de a reabilita şi repune în funcţiune cinematograful “Victoria” situat în centrul municipiului Petroşani, prin intermediul unui parten eriat public-privat a eşuat, municipalitatea a găsit o nouă oportunitate de a valorifica în sesnul dorit acest obictiv important. Astfel, graţie unui contract semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale, cinematograful urmează a fi modernizat prin intermediul unei investiţii realizate de Guvern prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii. În acest sens, încă din luna februarie a acestui an, aleşii locali din Petroşani au aprobat participarea la subprogramul „Săli de cinema”, derulat de CNI. Pentru implementarea propriu – zisă a proiectului, CNI a solicitat trasmiterea unor documente suplimentare, dar şi emiterea unei hotărâri de consiliu distincte privind predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii, a amplasamentului Cinematografului „Victoria” şi a terenului aferent.

În plus, Primăria municipiului Petroşani are obligaţia de a participa la finanţarea acestui obiectiv părintr-o cofinaţare locală a proiectului.  Iniţial, această cotă de cofinanţare a fost stabilită la 230.000 de lei, dar suma a fost rectificată ulterior la solicitarea CNI. „În urma verificării de către CNI a documentaţiilor întocmite de proiectant, au fost solicitate anumite modificări în Devizul General, care au condus la modificarea valorii de finanţarecare va fi suportată de municipiul Petroşani la valoarea de 346, 518 mii lei, cu TVA”, a explicat primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Clădirea cinematografului, situată într-o zonă centrală a municipiului Petroşani, aproape de sediul administraţiei publice locale, se află într-o avansată stare de degradare după ce a fost abandonată ani de zile. În 2009, imobilul a trecut din proprietatea privată a statului şi administrarea Regiei Autonome a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor „România Film” în domeniul public al municipiului Petroşani şi administrarea CL Petroşani. Ea ar putea redeveni un modern cinematograf funcţional în urma investiţiilor CNI.

Lucian ISPAS

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: