Prima pagină > EXCLUSIV TV > Municipalitatea din Petroşani, împreună cu societatea civilă şi investitorii privaţi în turism şi servicii conexe fac paşi importanţi în dezvoltarea turismului în Parâng

Municipalitatea din Petroşani, împreună cu societatea civilă şi investitorii privaţi în turism şi servicii conexe fac paşi importanţi în dezvoltarea turismului în Parâng

parc funUn funpark de genul celui din imaginea de mai sus ar putea funcţiona, în scurt timp şi în satul de vacanţă din masivul Parâng din staţiunea turistică Petroşani.

Informaţia vine chiar din partea primarului municipiului Petroşani. Tiberiu Iacob Ridzi care spune că a fost deja contactat de un investitor privat care intenţionează să dezvolte şi în Valea Jiului o astfel de instalaţie de distracţie, după modelul celor care funcţionează cu succes în staţiunile montane europene, dar şi în România, la Buşteni.

“Am discutat deja cu un investitor interesat să dezvolte o astfel de instalaţie de distracţie în staţiunea noastră şi cred că, dacă vom putea realiza acest parc de distracţie, vom face un important pas înainte în promovarea turismului de vară în Parâng. Traseul pistei de sanie de vară, cum este numită, în limbaj popular această instalaţie de distracţie, ar urma să plece de sus din Parâng şi să coboare până la staţia intermediară a telescaunului, în Poiană, astfel încât pasionaţii de acest sport să aibă şi cu ce urca înapoi la punctul de plecare”, spune primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Amenajarea acestei instalaţii de distracţie pentru turişti este cu atât mai oportună cu cât, fiind vorba despre o investiţie privată, ea nu presupune cheltuieli de la bugetul public al municipalităţii. Primarul Petroşaniului  precizează că Primăria ar urma doar să concesioneze terenul pe care să fie amplasate şinele, chestiune care conduce şi la încasarea redevenţei la bugetul local.

Discuţiile sunt, deocamdată, doar la faza incipientă, însă edilul de la Petroşani este convins de pe acum că, dacă lucrurile vor evolua în direcţia bună şi investiţia va fi realizată în cele din urmă la Petroşani, instalaţia pentru sania de vară ar putea să atragă turiştii în Parâng şi după terminarea sezonului de schi, aşa cum se întâmplă deja spre exemplu, la Buşteni unde o astfel de instalaţie funcţionează cu succes, atât vara, cât şi iarna, deja de 4 ani.

Sania poate atinge pe “pârtia de fier” chiar şi 40 de km pe oră. Instalaţia poate fi folosită de oricine, fără o pregătire prealabilă, ea fiind 100% sigură. Pe tot parcursul traseului, turiştii sunt asiguraţi cu o centură, iar sania are un sistem de frânare automată, prin care este controlată viteza de deplasare a acesteia.

Dincolo de construcţia acestui funpark, autorităţile locale de la Petroşani au în vedre şi alte măsuri prin care să încurajeze dezvoltarea activităţilor turistice din Parâng pe timpul verii. În acest sens, primarul Tiberiu Iacob Ridzi vede drept o soluţie de impact şi amenajarea traseelor montane pentru pasionaţii de drumeţii montane, dar şi încurajarea şi dezvoltarea  unor ramuri ale sporturilor precum parapantism, mountain bike sau competiţiile de enduro. Asta cu atât mai mult cu cât, în toate aceste domenii, Valea Jiului are deja un nume, generat de performanţele sportive ale unor sportivi de excepţie precum Toma Coconea (parapantă), Avram Iancu (mountain bike) sau Sorina Sandu (enduro).

“Toate aceste elemente care ţin de dezvoltarea sporturilor, fie ele de performanţă sau destinate pur şi simplu turiştilor şi iubitorilor de adrenalină, sunt în măsură să atragă atenţia asupra potenţialului turistic al Petroşaniului şi al Văii Jiului. Eu cred că, în paralel cu marile investiţii de infrastructură, fără de care nu putem transforma pe deplin turismul într-o alternativă la sectorul minier, aceste mici investiţii au totuşi rolul de a face o bună reclamă Parângului, care are nevoie de acest gen de promovare pentru a creşte în ochii şi în interesul turiştilor din ţară şi din străinătate”, apreciază Tiberiu Iacob Ridzi.

În ultimii ani, Parângul a reuşit să capteze tot mai mult interesul turiştilor din ţară şi din străinătate, în mod special în sezonul de iarnă, dar şi în timpul verii graţie, în special, evenimentelor care sunt organizate aici de către administraţia locală şi de către investitorii privaţi din domeniul turismului sau de organizaţiile sportive şi de turism din Petroşani.

În acest sens, este suficient să vă spunem doar că, în ultimele săptămâni, câteva sute de turişti din Ungaria au vizitat staţiunea turistică din Parâng, acestora alăturându-li-se alte sute de turişti români care au ales traseele montane ale Parângului pentru a-şi petrece un frumos sfârşit de săptămână sau chiar pentru a face aici un concediu sau o vacanţă de neuitat. Tot aici a avut loc o etapă naţională a unui apreciat concurs de oriectare turistică hazduit de Asociaţia Pro Parâng. În perioada următoare, în Parâng se va desfăşura o tabără naţională de muzică folk şi un concurs naţional de parapantă, iar în pregătire se află deja un concurs naţional de mountain-bike dar şi alte evenimente care pun în evideţă potenţialul turistic al Petroşaniului şi împrejurimilor acestuia.

Toate aceste lucruri vor fi şi mai bine puse în evidenţă odată cu deschiderea noului Centru de Informare Turistică pe care autorităţile locale din municipiul Petroşani l-au construit cu bani europeni în zona Petroşani Nord. Acest centru va fi deschis publicului în cursul acestei veri, urmând să funcţioneze permanent prin oferirea de informaţii gratuite turiştilor care vin în Valea Jiului.

Tiberiu VINŢAN

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: