Prima pagină > EXCLUSIV TV > Pictorul Florin Hutium a dat ora exactă în deschiderea Taberei de Creaţie Plastică Ianza-Art din acest an, la Petroşani

Pictorul Florin Hutium a dat ora exactă în deschiderea Taberei de Creaţie Plastică Ianza-Art din acest an, la Petroşani

ianzaChiar şi fără activitatea de creaţie stradală (care nu a mai fost, în acest an, avizată de autorităţile locale), tabăra de creaţie plastică a Fundaţei Ianza Art Inter Cultural, ajunsă la a treia ediţie, a debutat sub acelaşi semn al artei de cea mai înaltă clasă. Pentru acest eveniment, găzduit de galeria de artă de la Casa Ianza preşedintele fundaţiei culturale de la Petroşani a ales un artist gorjean – Florin Hutium –  a cărui creaţie plastică prezintă timpul în forma unui “zeu blând”.

Artistul apreciază el însuşi că “semnificaţia reprezentărilor despre timp domină compoziţiile mele plastice, dezvoltând un raport dimensional cosmic.” Conştient că “Dumnezeu este în detalii”, picturile lui Florin Hutium scot în relief, într-un stil artistic original, de excepţie, componentele mecanismelor de măsurare a timpului intercalate în simboluri biblice şi elemente cosmice primordiale.

Tablourile pictate de Florin Hutium pot fi admirate în cursul acestei săptămâni la galeria de artă Ianza din Petroşani (str. Timişoara nr.1), locul în care vor fi prezentate, în următoarele săptămâni şi alte creaţii ale artiştilor din ţară şi străinătate care participă la ediţia din acest an a taberei de creaţie plastică de la Petroşani.

“În ciuda faptului că evenimentul nostru nu se bucură de o cuvenită apreciere şi susţinere, îmi doresc în continuare să facem din municipiul Petroşani un centru cultural, un loc în care creaţia de calitate să fie prezentă cât mai des, pentru că, aşa cum am văzut şi de această dată, există un public pentru arta de cea mai bună calitate şi faţă de acest public, constant şi din ce în ce mai numeros, avem datoria de a merge mai departe”, spune Cristian Ianza.

Tiberiu VINŢAN

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: