Prima pagină > EXCLUSIV TV > Săptămâna voluntariatului la Petroşani, exerciţiul de responsabilitate civică al comunităţilor înfrăţite din Petroşani şi Varpalota

Săptămâna voluntariatului la Petroşani, exerciţiul de responsabilitate civică al comunităţilor înfrăţite din Petroşani şi Varpalota

voluntar1Sute de tineri din Petroşani, dar şi din alte oraşe ale României cărora li s-au adăugat şi voluntari din Ungaria, Austria şi Germania au participat, săptămâna trecută, la Tabăra Internaţională de Vontariat, organizată la Petroşani de Asociaţia “Caritas”. Evenimentului i-au subscris însă şi zeci de oameni din comunitatea locală a Petroşaniului, membri ai Asociaţiei “Casa Pro Urbis”, cadre didactice, jurnalişti etc.

Deschiderea oficială a taberei de voluntariat a avut loc la Biserica Romano-Catolică „Sf. Varvara” din Petroşani în prezenţa primarului Tiberiu Iacob Ridzi. „Pentru mine este o onoare deosebită faptul că Petroşaniul este gazda unui eveniment internaţional de asemenea calibru. Eu sunt convins că fiecare dintre noi avem undeva în suflet această dorinţă de a face bine celorlalţi să constat că, la Petroşani, atât prin intermediul Fundaţiei Caritas, dar şi al multor alte asociaţii de voluntariat, spiritul acesta al binelui este din ce în ce mai dezvoltat”, apreciază primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

voluntar2Potrivit preşedintelui Asociaţiei Caritas din Petroşani, Alexandru Kelemen, la Petroşani voluntarii Caritas şi cei care au subscris proiectului acestora au desfăşurat zeci de activităţi edilitar-gospodăreşti pe domeniul public al municipiului Petroşani. Astfel, voluntarii au desvârşit următoarele lucrări:

– Centrul de zi „Maria Stein”, zugrăvire, crăpat şi stivuit lemne;
– Ecologizare Masivul Parâng;
– Ajutor în trei gospodării pentru 3 beneficiari;
– Vopsire podul de lângă judecătorie;
– Renovat gardul de la Biserica din Aninoasa;
– Defrişare şi recondiţionare parcul de lângă Spitalul de Urgenţă şi parcul de lângă Piaţa Centrală;
– Recondiţionare gard Grădiniţa Program Prelungit nr 2 Aeroport;
– Vopsire gard și văruiţi copacii la Grădinița din Dimitrov;
– Ecologizare zona Bl. D3 Colonie;
– Defrişare zona Sala de Sport Şcoala „Avram Stanca”;
– Ecologizare, reabilitare, montare gard, Cartier Dacia din Colonie.

voluntar3“Atitudinea omului voluntar se remarcă prin acea stare de disponibilitate pe care un astfel de om o manifestă faţă de semenii săi, faţă de mediul în care trăieşte, în sensul susţinerii, dezvoltării, protejării, evoluţiei vieţii în general, prin acţiuni armonioase, frumos integrate într-un ansamblu din care facem cu toţii parte. M-am regăsit din nou cu multă bucurie în acest ansamblu din care fac parte şi voluntarii Asociaţiei Caritas, care în parteneriat cu Primăria au iniţiat această frumoasă săptămână a voluntariatului, prin care voinţa oamenilor cu spiritu civic a condu la reuşita mai multor acţiuni de înfrumuseţare, de reparaţii sau modernizare a unor locuri din municipiul Petroşani. Pentru efortul lor voluntar, le mulţumesc tuturor celor care au luat parte la aceste activităţi, iar iniţiatorilor le adresez felicitările mele sincere pentru tot ceea ce fac în folosul comunităţii locale din municipiul Petroşani. Îmi doresc ca atitudinea lor să fie un exemplu pentru cât mai mulţi dintre cetăţenii oraşului nostru”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani.

Tabăra de voluntariat Caritas de la Petroşani s-a desfăşurat sub genericul “Unde-s mulţi, puterea creşte”.

voluntar4

Luminiţa VINŢAN

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: